Om materialet

Information om materialet

 

Kom och se är ett barnmaterial som ges ut av ELM i samarbete med ELM Syd, ELM Nord och barntidningen Droppen. Jesus har gett oss ett uppdrag att berätta för alla folk om honom (Matt. 28:18-20) och det här materialet är tänkt som en hjälp för ledare och föräldrar att prata om och levandegöra det uppdraget för barn. I ELM vill vi att barnen ska få ett hjärta för att sprida evangeliet, förstå vad det uppdraget kan innebära och kunna stå med i tjänst, bön och givande.

ELM stöder just nu utlandsarbete i Främre Asien, Östafrika och Peru. I Kom och se har vi ett område som tema för varje läsår. Under 2022/2023 är det Främre Asien. På den här hemsidan finns material för att få lära sig mer om området och hur det är att vara kristen där. Det finns också material kring vad det innebär att berätta för alla folk om Jesus och hur barnen kan samla in pengar och på andra sätt stötta arbetet. En del material är lösenordsskyddat. Kontakta Kom och se för att få tillgång till lösenordet.

Via de olika boxarna på startsidan – Om Främre Asien, Dockan och resväskan, Bilder och filmer, Aktiviteter, Sånger samt Berättelser – kommer du till olika resurser som du kan använda i barngruppen. Det är bra att regelbundet prata om vårt uppdrag från Jesus med barnen. Kanske passar det att ha fem minuter på varje samling och att ta upp kollekt? På fem minuter kan du till exempel visa en bild eller en film, läsa en berättelse eller ta reda på några fakta om onådda folk eller kyrkan i Främre Asien. Ibland är det bra att ha en längre samling. Då kan du sätta ihop en hel samling med sånger, bön, undervisning, insamling, frågesport eller pyssel. Barngruppen kanske kan bjuda alla vuxna på någon god lunch efter gudstjänsten? Eller öppna en shop på kyrktorget?

Hemsidan är levande och under läsåret fylls den på med nytt material. Tveka inte att höra av dig om du saknar något eller har några frågor!

Vi som arbetar med materialet hoppas att det ska bli till välsignelse för dig, barnen och Guds rike!

© 2018 ELM-BV. All Rights Reserved