Dockorna och resväskan

Till vänster: Zhai och hennes dotter Zennebetsch från Etiopien. Till höger: Kemunto och hennes dotter Kerebu från Kenya.

Selam! Semea no Zhai! Hej, jag heter Zhai och jag kommer från Etiopien. På ryggen bär jag min dotter Zennebetsch. Jag har kläder typiska för Etiopen –vita med färgerna från Etiopiens flagga –rött, gult och grönt -som utsmyckning.

Jambo! Hej, jag heter Kemunto och jag kommer från Kenya. Jag bär också mitt barn på ryggen, det är min dotter Kerebu. Jag gillar färgstarka, mönstrade kläder!

Nu har vi alla, Zhai och Zennebetsch, Kemunto och Kerebu, kommit till Sverige för att vara här ett tag och berätta om Etiopien,Eritrea och Kenya -om kyrkorna där och om missionärernas arbete. Vi kommer gärna och hälsar på hos er! Hör bara av dig så kan vi komma med vår resväska, som är fylld med grejer, och berätta mer. Och så får ni berätta för oss om Sverige!

Tack! Amesegenallo! /Zhai

Vi ses! Kwa heri! /Kemunto

Resväskan

Resväskan är fylld med innehåll som knyter an till aktuellt missionsområde i Kom och se. Zhai och Kemunto kommer från Östafrika och de följer med på ELM:s missionsarbete runt om i Sverige och världen. Du kan låna hem dockorna och resväskan till din barnverksamhet för att konkretisera ELM:s missionsområden för barnen. Dockorna brukar alltid följa med i resväskan, men du kan också låna hem bara en eller båda dockorna för att de ska kunna berätta om allt de varit med om på sina resor. Det är gratis att låna dockorna och väskan, men mottagaren får betala frakten tur och retur.

För att låna hem dockorna och resväskan till barnverksamheten kontaktar du Sofia Ödman . Hör av dig i god tid för att se om dockorna och väskan är ledig och för att den ska hinna komma fram i tid!

Här kan du läsa mer om innehållet i väskan. Vi hoppas att dockorna och resväskan ska bli till glädje för er!

© 2018 Evangelisk Luthersk Mission. All Rights Reserved